Beaver Creek

Get Ready for a Powder Day!

The storms keep coming and I am not mad about it! Our friend Joel Gratz from Open Snow is predicting another BIG storm to roll through the northern mountains tonight and into Thursday morning. He is calling for 10-15 inches in the surrounding area with over 16” predicted at Vail and 15” at Beaver Creek.

storm tracker.jpg

The extended forecast looks promising with moderate snow predicted from Thursday night through Saturday. The snow will be amazing but the temperatures are expected to be well below 0F, so wear lots of extra layers. YIPPIEEE!

SOURCE: Open Snow | Joel Gratz

Transformation Tuesday: From Cramped Closet to Open Master Bathroom

Finding a property that checks off 100% of your wish list items is pretty rare, especially in our current low-inventory real estate market. One of my favorite parts of touring properties with Buyer's is opening their eyes up to the possibility of reworking a space to make it suit their needs. Sure, everyone would love to design their dream home from the ground up but transforming an older space to fit your lifestyle is also a fantastic option.

HOUZZ highlights this perfectly in their Before and After’s stories on www.houzz.com. Here are some highlights from their most recent post about a Seattle couple who transform an attic closet into the en-suit master bathroom of their dreams.

BEFORE

There was a lot of work to be done to transform the old closet into an en suite bathroom, but the designers also saw a lot of potential.

This side of the house faces east, giving the homeowners a view of Lake Washington and an abundance of morning sunlight. The existing bedroom was large but not functional. Space under the eaves was wasted, and parts of the attic were still unfinished. 

“We find that when you are working with constraints, such as dormers, brick facades, tight spaces, it is an opportunity to create a unique space,” says project manager Alev Seymen.


 AFTER

 A bright and open bathroom replaces the once closed-in closet. The design team extended the existing gable along the front of the house to match the footprint of the first floor, recapturing vertical space that was lost under the eaves. The new peaked dormers fit in with the Tudor’s original character, looking as if it was built this way from the start. 

 


CLICK HERE for the full story.